Start arrow Minione koncerty i wydarzenia arrow 07-08.06.2008 - Warszawa
07-08.06.2008 - Warszawa Utwórz PDF Drukuj Poleć znajomemu

Minirecital solo Piotra Bakala w ramach koncertu galowego i udział w jury podczas II Ogólnopolskiego Festiwalu im. Jonasza Kofty "Moja Wolności" 2008.

Stowarzyszenie Warszawska Scena Bardów, którego celem jest popieranie, rozwijanie i upowszechnianie artystycznej twórczości literackiej i muzycznej, ochrona języka polskiego poprzez tworzenie i prezentację utworów literackich, słowno-muzycznych o szczególnych walorach artystycznych, organizuje, wspólnie z Centrum Promocji Kultury Praga-Południe w Warszawie, cykliczny konkurs, festiwal, gdzie wykonywane są utwory poety piosenki Jonasza Kofty oraz utwory traktujące o szeroko pojętej wolności.. Warszawską Scenę Bardów tworzą m.in. Krzysztof Daukszewicz, Piotr Bakal, Andrzej Brzeski, Stanisław Klawe, Marek Majewski, Ryszard Makowski, Jerzy Mamcarz i Kuba Sienkiewicz..

Druga edycja Ogólnopolskiego Festiwalu im. Jonasza Kofty "Moja wolności" 2008 odbyła się w dniach 7 czerwca (koncert konkursowy) i 8 czerwca (koncert laureatów z udziałem artystów Warszawskiej Sceny Bardów oraz Bogusława Meca) w muszli koncertowej w Parku Skaryszewskim o godz.17:00.

Konkurs „Moja Wolności”, organizowany w ramach festiwalu, adresowany jest do amatorów oraz wykonawców profesjonalnych utworów słowno-muzycznych.

Warszawa, Park Skaryszewski - Praga-Południe, godz. 17.00

« poprzedni artykuł   następny artykuł »

Ostatnie projekty lub zapowiedzi

Wybór piosenek W końcu lipca 2010 ukazał się dawno oczekiwany śpiewnik autorski Piotra Bakala. Zawiera 21 utworów wraz z opracowaniem muzycznym. Dostępny jest wysyłkowo poprzez te strony. Chętnych prosimy o kontakt.

Facebook

Zamów newsletter

Reminiscencje

Współpraca i partnerzy

Licznik odwiedzin

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDziś8
mod_vvisit_counterWczoraj218
mod_vvisit_counterW tym tygodniu913
mod_vvisit_counterW tym miesiącu3151
mod_vvisit_counterOd 17.02.2009214339

Goście online

Odwiedza nas 24 gości